Bamboul'âne

Hoe stippel ik mijn wandelroute uit?

Een route op maat uitstippelen

Om voor u een route op maat uit te stippelen, aangepast aan uw wandelmogelijkheden, uw voorkeuren (voor meer avontuur of net meer confort) en aan het seizoen, heb ik een aantal gegevens nodig.

  • de data die voor u mogelijk zijn, liefst zo breed mogelijk zodat we zeker zijn dat er ezels en slaapplaatsen in de vakantiehuisjes beschikbaar zijn
  • het aantal personen in uw groep
  • de leeftijd van de kinderen en hun wandelniveau
  • uw voorkeur om tijdens uw tocht in een tentenkamp of in een vakantiehuisje te overnachten

Met deze informatie kan ik u een wandeling aanbieden die is aangepast aan uw wensen, maar ook aan uw kunnen.
Om meerdere dagen rondom Eourres te wandelen zal u 2 of 3 stafkaarten nodig hebben. Om kosten te sparen, maar ook om u het ongemak te besparen om van de ene kaart naar de andere te wisselen heb ik een kaart op maat gemaakt die ter uwer beschikking is aan aankoopprijs.
Om u doorheen uw wandeling te leiden zal u ook een  topo-gids ter beschikking krijgen, die gedetailleerd de verschillende dagen van uw tocht weergeeft.

Wandeling met overnachting in een vakantiehuisje

Als u kiest voor een wandeling met overnachting in een vakantiehuisje, kiest u voor meer comfort en dus ook voor meer rust. U ontmoet zo ook gastheeer of gastvrouw en u kan genieten van een lekker streekgerecht.  


Bamboul’âne bevindt zich niet in een erg toeristische streek: de vakantiehuisjes, gastenverblijven en de hotels hebben een kleine capaciteit en zijn dun bezaaid in de regio.


Het is dus ten sterkste aangeraden om goed op voorhand te reserveren.


Van zodra u koos voor een van de wandelingen van Bamboul’âne en we samen een tocht hebben uitgewerkt, zorg ik voor de reservaties van de vakantiehuisjes, alvorens, indien nodig, eventueel toch nog van traject te veranderen. Natuurlijk houd ik u daarbij op de hoogte van alle reserveringen en de stappen die ik zet. Ten slotte bezorg ik u de contactgegevens van de gastheren zodat u met hen kan afspreken in verband met een waarborg en alle andere details van uw verblijf.

Wandeling met overnachting in een tent

Als u kampeert met een of meerdere ezels leeft u echt voltijds met hen samen. U doet ook de ervaring op om enkele dagen in volle natuur te leven.
Als we op kampeertocht vertrekken hebben we meer bagage nodig omdat we helemaal zelfvoorzienend moeten zijn. In onze dunbevolkte streek zijn er niet veel winkels meer in de dorpen.
Om te gaan kamperen vertrekt u ook op tocht met «de tent» voor de ezels. Dit is een draagbare omheining die 3 kg weegt, niet veel plaats inneemt en u elke avond opzet.
Met Bamboul’âne kiest u niet zelf uw kampeerplaats. Ze zijn vooraf vastgesteld omwille van verschillende redenen :

  •  de ezels, net zoals u, moeten drinken, en ik wil zeker zijn dat u vlakbij een drinkplaats overnacht.
  • de ezels zullen grazen op weides die iemand’s eigendom is. In onze regio is landbouw vooral het hoeden van dieren geworden, wat wil zeggen dat hetgeen uw ezels ‘s nachts eet eigenijk bestemd was voor schapen of geiten.
  •  ik laat mijn gasten enke kamperen na toestemming van de eigenaar

Deze werkwijze maakt dat de wandelaars van Bamboul’âne altijd warm onthaald worden in onze regio, en dat sinds meer dan 20 jaar. 

Wandeling met overnachting in een vakantiehuisje, tent of gastenverblijf

Natuurlijk is het ook mogelijk om af te wisselen tussen een overnachting in een vakantiehuisje of een tent voor een klein beetje comfort.


U kan ook kamperen maar toch tegelijkertijd een maaltijd nuttigen aan een heerlijke gastentafel.


Aarzel niet me te contacteren zodat we samen uw droomuitstap kunnen samenstellen.

Retour haut de page ▲
Bamboul'âne
La cabane du Gourjas 05300 Éourres
+33 (0)6 61 00 49 71 ~ bamboulane.05@gmail.com ~ Mentions légales
» NOUS CONTACTER
Bamboul'âne