Bamboul'âne

Uw wandeling met een ezel voorbereiden

Enkele bagagerichtlijnen

  •  Als u op kampeertocht vertrekt, krijgt u een elektrische omheining mee (door ons meegegeven). Dit is zeer handig om een omheining te maken voor de ezels ‘s nachts , weegt slechts 1,5 kg en werkt op batterijen.

U hebt daarvoor wel 6 ronde batterijen van 1 v 5 nodig (type R 20)

  •  Voorzie een hoeveelheid bagage van maximum 40 kg per ezel, en vuilniszakken van 80 liter. Wij lenen u laadtassen voor uw bagage, die gemonteerd worden op het pakzadel en waar u uw spullen inlaadt bij aankomst in Bamboul’âne.

 

  • denk aan het maximumgewicht van 40 kg per ezel, maar ook aan de omvang. Uw bagage moet zo compact mogelijk zijn. Ik stel u een kleine weegschaal ter beschikking die u kan meenemen zodat u dagelijks het gewicht tijdens uw tocht kan herbekijken.
  • Enkele tips voor een zo klein mogelijke bagage:

Vermijdt «kartonnen» met melk UHT, kies beter voor melk in poedervorm of geconcentreerd in tubes.
Vermijdt grote kartonnen dozen en halfvolle verpakkingen (zoals bijvoorbeeld ontbijtgranen).
Verkies zakjes met snelkokende pasta of rijst, kleine blikjes geconcentreerde sauzen en bouillonblokjes in plaats van kant-en-klare gerechten.
Neem enkel de noodzakelijke kookpotten mee. Een kookpot kan bijvoorbeeld ook dienen als afwasbakje.
Toiletzak: vul deze met kleine flesjes in plaats van met grote bussen. Kies voor een plastic zakje om uw toiletzeep mee te nemen in plaats van een plastic doosje.
Reist u in groep, neem dan niet elks een toiletzak mee (tandpasta, shampoo,… kan men delen)!

Als u graag wil dat  uw kind af en toe op de rug van de ezel kan zitten om te rusten, voorzie dan dat uw bagage in rugzakken zit, zodat u ze gemakkelijk van de ezelrug kan halen en ze zelf kan dragen om plaats te maken voor uw kind.

Retour haut de page ▲
Bamboul'âne
La cabane du Gourjas 05300 Éourres
+33 (0)6 61 00 49 71 ~ bamboulane.05@gmail.com ~ Mentions légales
» NOUS CONTACTER
Bamboul'âne